Čo nesmie chýbať každej posteli? Vysoký komfort a dobrý dizajn

0 205

Posteľ je základným vybavením každej spálne. Každý v tej svojej trávi pravidelne niekoľko hodín denne (alebo skôr „nočne“) a preto treba pri výbere novej postele dbať veľký dôraz hlavne na pohodlnosť.

Rokmi overená technológia, ktorá je stále na vrchole

A to ako pohodlná je posteľ, záleží od vhodne zvoleného matraca. Z rôznych typov matracov, ktoré sa používajú v súčasnosti, sú historicky najdlhšie používané pružinové matrace. To sa týka ich základného prevedenia, ale ani lepšie taštičkové pružinové matrace nie sú o moc mladšou technológiou. To však neznamená, že takéto matrace patria do minulosti.

Moderné technológie podstatne vylepšili takéto matrace a tie taštičkové patria aj medzi súčasnými matracmi k úplnej špičke. Kvalitu spánku na taštičkových matracoch nezabezpečuje len to, že sú ortopedické, ale aj to, že vďaka svojej konštrukcii sú z veľkej časti tvorené vzduchom. Čo to má spoločné s kvalitou spánku? Taštičkové matrace obmedzujú rozmnožovanie rôznych mikroorganizmov v matraci, akými sú roztoče, baktérie, či plesne.

Čalúnené postele ponúkajú široké dizajnové možnosti

Ale aby ste nespali na matracoch na zemi, je potrebná aj posteľ. Zatiaľ čo matrac má vplyv na to, ako dobre sa vám bude spať, samotná posteľ je skôr o dizajne. Je to predsa dominanta vašej spálne, tak musí aj nejako „vyzerať“, no nie?

Čo sa dizajnu týka, najširšie možnosti máte pri kvalitných čalúnených posteliach. Vyrábajú sa z rôznych materiálov, od látok všemožných farieb až po kožené čalúnenie zo syntetickej, ale aj pravej kože. Výberom čalúnenia postele tak môžete určiť, v akom štýle sa bude „niesť“ zariadenie vašej spálne.

To, že čalúnené postele sú prakticky celé mäkké a príjemné na dotyk, znamená, že sú pohodlné napríklad aj pri večernom čítaní v posteli, keď sa môžete o čelo postele oprieť bez toho, aby to bolo nepohodlné. Čalúnené postele sú tak vhodné aj pre deti, keďže minimalizujú riziko úrazu.

Zdroj obrázku: Anton Herrington / Shutterstock.com

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.