Fitká sú zatvorené a cvičenie doma vám nevonia? Vyrazte von

0 151 364

Zima je čas, kedy sa všetky športovkyne milujúce pohyb vonku presúvajú do tepla fitnescentier. Z obľúbených cyklistických trás na cyklotrenážery, z ulíc sídliska, kde pravidelne behávajú, na bežiace pásy a z exteriérových workoutových ihrísk medzi činky a závažia.

Vonku sa dá cvičiť aj v zime. Len to chce dôkladnejšiu prípravu

Avšak po roku toto „sťahovanie“ opäť narúša lockdown a zatvorené fitká. Kto sa však pohybu (a svojej vypracovanej postavy) nechce vzdať, musí si nájsť nejakú alternatívu. Niektoré dámy tak volia cvičenie doma, či už s vlastnou váhou, posilňovacími gumami, či napríklad s jednoručkamy, s ktorými sa dá nielen precvičiť množstvo svalových partií, ale nezaberú príliš miesta ani v prípade, že máte malý byt.

A pre tie, ktoré nechcú ešte aj cvičenie robiť medzi tými štyrmi stenami, v ktorých trávia dni, keď sa nikam nedá ísť, sú tu stále tie isté športové aktivity vonku ako aj počas teplejších mesiacov. Vonku sa totiž dá športovať aj v zime, len tomu treba prispôsobiť svoje športové outfity.

Skĺbiť voľnosť, ktorú vám každý outfit na intenzívne športovanie musí dať a samozrejme aj dostatočnú „hrejivosť“ takéhoto outfitu je často umením. Áno, množstvo značiek, ktoré ponúkajú športové dámske legíny, ich robia aj v termo verzii, ktorá je rovnako pohodlná a nebráni pohybu ako aj „letná“ verzia, ale to nie je všetko.

Základ funkčného športového outfitu na zimu? Vrstvy

Ťažšie je obliecť vrch tela. Budete totižto potrebovať niekoľko vrstiev, z ktorých každá bude mať inú úlohu. Spodná by mala odvádzať pot od pokožky a udržiavať ju v relatívnom komforte aj počas najintenzívnejšieho cvičenia.

Podľa potreby, respektíve podľa teploty vonku nasleduje vrstva, či vrstvy, ktoré budú mať za úlohu udržiavať vaše telo v dostatočnom teple. A samozrejme, potrebujete si vybrať aj z dámskych búnd určených na športovanie, aby vás malo čo chrániť pred vetrom, či pred prehánkami. Našťastie moderné materiály dokážu všetky tieto úlohy zvládať bez toho, aby boli príliš objemné a bránili tak voľnému pohybu.

Zdroj obrázku: PhotoStockPhoto / Shutterstock.com

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.