Nepodceňujte starostlivosť o záhradke jazierko

0 121 528

Starostlivosti o záhradku teraz nemôžete venovať dostatok pozornosti, nakoľko je zima a sadenie nepripadá v tomto ročnom období do úvahy.

Ak je ale súčasťou vašej záhradky aj záhradné jazierko, práve jemu by ste mali venovať dostatok pozornosti. Na jar je potrebné myslieť na kúpu štartovacích baktérií.

Čo ale musíte urobiť pre to, aby ste nepodcenili starostlivosť o záhradné jazierko?

Pozor na zelené riasy

Veľké nebezpečenstvo pre život v jazierku predstavujú zelené riasy. Zelené riasy sú nebezpečné predovšetkým pre ryby a rastliny žijúce v jazierku. Napriek tomu však musíme pripomenúť, že práve zelené riasy boli jedným z prvých organizmov vo vode.

Ak sa ale premnožia vo vode, nebude to príliš vábivý pohľad. Ako sa zbaviť zelených rias nájdete aj na internete. Treba si však uvedomiť, že bez kvalitných prípravkov sa vám to nepodarí. Je to síce jednoduchý organizmus, no keď sa v jazierku rozmnoží, je ťažké sa ho zbaviť.

Ak by ste zelené riasy chceli odstrániť práve znížením živín, zmenila by sa aj skladba vody a tým pádom by ste ublížili aj dobrým organizmom, ktorý kvalitu vody v jazierku nezhoršujú.

Jazierková chémia

Ak nechcete podceniť starostlivosť o jazierku, okrem štartovacích baktérií a boja so zelenými riasami myslite aj na zabezpečenie jazierkovej chémie. Jazierková chémia je niekedy potrebná, aj keď príroda si vie poradiť väčšinou sama. Niekedy však príroda potrebuje pomoc a tou je práve jazierková chémia. Práve jazierková chémia vám zabezpečí prečistenie, odstránenie rias, kalov a nežiaducich usadenín.

Nepodceňujte starostlivosť o jazierku a starajte sa oň celý rok. Ak sa chcete v lete pýši pekným jazierkom, myslite na ochranu jazierka pred zelenými riasami a použite kvalitnú jazierkovú chémiu, ktorá jazierku neuškodí.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.