Vyberte si schody, ktoré vám vydržia dlhé desaťročia

0 177

Aj keď sa v súčasnosti stavajú skôr nízkopodlažné domy, bungalovy, stále niektoré rodiny preferujú stavbu klasických viacposchodových rodinných domov. Predsa len poschodie umožňuje lepšie oddeliť relaxačnú časť domu od tej pracovnej.

Aké schody si vybrať, aby vám vydržali dlhé desaťročia?

Betónové schody s dreveným obkladom

Najpevnejšie a najkvalitnejšie schody, ktoré vynikajú svojou kvalitou, sú betónové schody. Ak si na tieto schody dáte kvalitné drevené obklady, máte istotu, že pri správnej starostlivosti a pri normálnej záťaži vám tieto schody vydržia dve ale pokojne aj tri desaťročia.

Kamenné obklady betónových schodov pôsobia chladne a v zimných mesiacoch aj chladné sú. Keď si však tieto schody obložíte kvalitnými nášľapmi na schody, kombinácia dreva a betónu vo vašej domácnosti vynikne.

Samonosné drevené schody

Betónové schody sú kvalitné, avšak betón môže pôsobiť v interiéri chladne. Ak sa vám nepáčia betónové schody s drevenými obkladmi, vyskúšajte skôr samonosné drevené schody. Tie si však dajte vyrobiť v kvalitných pílach, kde budete mať istotu, že na výrobu samonosného dreva používajú kvalitné masívne drevo, ktoré je zdravé a dôkladne ošetrené proti červotočom.

Mlynárske schody

Mlynárske schody našli využite väčšinou na chatách alebo v podkroviach, no ak máte zariadené podkrovné miestnosti, o zároveň chcete ušetriť miesto menším schodišťom, hodia sa vám sem práve mlynárske schody.

Kvalitné drevné schody vám dokážu vytvoriť len malé firmy, ktoré každú jednu zákazku berú poctivo, vypočujú požiadavky klientov a navrhnú správne riešenie prekonávania výškových rozdielov medzi jednotlivými poschodiami domácnosti. Keďže ide o investíciu na celý život, v tomto prípade nie je otázka šetrenia na mieste.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.