Zvládnite rekonštrukciu kúpeľne na výbornú

0 384

Rekonštrukcia kúpeľne patrí k finančne náročným investíciám a práve z tohto dôvodu si ju rodiny nechávajú ako poslednú. Aby ste však zvládli rekonštrukciu kúpeľne na výbornú, odporúčame vám klásť dôraz predovšetkým na tieto detaily.

Výber škárovacej hmoty

Škárovacia hmota je to, čo spája jednotlivé kúsky obkladu do jedného celku, aby ale tento celok vydržal aj po rokoch, musí byť kvalitná. Pri výbere škárovacej hmoty sa častokrát necháme zlákať nízkymi cena a farebným prevedením, avšak kvalita by mala byť na prvom mieste.

Ak chcete, aby sa vám v kúpeľni nerozmnožovali plesne, investujte do lepších škárovacích hmôt. Lepšie škárovacie hmoty zabránia rozmnožovaniu plesní a chránia zdravie všetkých rodinných príslušníkov, ktorí sa budú v kúpeľni kúpať.

Škárovacie hmoty by mali byť vodeodolné, stálofarebné a nemali by sa pri kontakte s chemikáliám, ktoré používame na čistenie kúpeľne, znehodnocovať.

Kvalitný obklad a dlažba

Pri rekonštrukcii kúpeľne si dajte záležať na výbere kvalitného obkladu a dlažby. Čo sa týka farebným prevedení, nebojte sa ani tmavých farieb. Práve takto vynikne umývadlo, toaleta, ale aj rebríkový radiátor. Kombinácia elegantnej čiernej alebo sivej s bielou sa hodí do moderných domácností.

Dávajte si pozor, aby obklad a dlažba boli pevné, protišmykové a bez zbytočných drážok, ktoré by vám komplikovali údržbu. V prípade, že sa vám poškodí dlažba alebo obklad, pomôcť si môžete kvalitnejším tmelom.

Zvládnite rekonštrukciu kúpeľne na výbornú a okrem škárovacej hmoty a kvalitných obkladov a dlažby si vyberajte vodeodolný kúpeľňový nábytok (závesné skrinky) a kvalitné vodovodné batérie spolu s WC a umývadlami. V kúpeľni sa nebojte experimentovať s farbami obkladov a dlažieb.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.