3 praktické rady, ako sa vyhnúť oslabeniu imunity

Koniec februára a začiatok marca začíname označovať za prechodné obdobie. Počasie za začína meniť, avšak rozdiely medzi rannými teplotami a poobedňajšími, resp. nočnými sú veľmi veľké. Ak sa bojíte oslabenia imunity, držte sa týchto rád.

1. Umývajte si ruky

Úplným základom je umývanie rúk. Keďže majú baktérie a vírusy v prechodnom období ideálne podmienky na rozmnožovanie, myslieť by sme mali na hygienu. Vždy, keď prídete domov, umyte si ruky antibakteriálnym mydlom (ideálne takým, ktoré nenarúša vrchnú vrstvu kože a nedráždi ju).

Každý člen rodiny by mal mať vlastný uterák na ruky, ktorý samozrejme musí byť pravidelne, ideálne každý druhý deň, vymieňaný.

Na verejných záchodoch nepoužívajte tzv. sušiče rúk, ktorými sa ruky po umytí sušia. Snažte sa nechytať kľučky na verejných záchodoch. Práve na týchto miestach (kľučky, sušiče rúk) nájdete najviac baktérií a vírusov, ktoré ohrozujú váš imunitný systém.

2. Vrstvite oblečenie

Ak sa chcete vyhnúť oslabeniu imunity, nezabúdajte na vrstvenie oblečenia. V prechodnom období je dôležité chrániť si predovšetkým kríže, močové cesty, krčnú chrbticu a samozrejme aj hlavu, konkrétne spánkovú oblasť. Dámy by sa v prechodnom období mali zamerať predovšetkým na nosenie príjemných bavlnených body, páni by mali uprednostňovať termoprádlo.

Vysoké výkyvy medzi rannými a poobedňajšími teplotami spôsobujú veľké problémy tým, ktorí majú oslabený imunitný systém. Nedovoľte, aby váš organizmus oslabol a napadli ho vírusy a baktérie. Je lepšie zhodiť zo seba pár vrstiev, ako by vám mali chýbať a mala by vám byť zima.

3. Jedzte potraviny na podporu imunity

Aby ste sa vyhli oslabeniu imunity, okrem vrstvenia oblečenia a umývania si rúk odporúčame konzumovať potraviny, ktoré podporia vás imunitný systém. Ide predovšetkým o vitamín C, ktorý nájdete nielen v citrusových plodoch, ale aj v klasickej zelenej paprike.

S oslabením imunity vám pomôžu citróny, pomaranče, grapefruity, zázvor, cesnak, med, petržlen a kyslá kapusta.

Zdroj obrázka:

Autor: peterschreiber.media / Shutterstock.com

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *